Termeni si conditii

Dispozitii generale:

Prin prezenta se stabilesc conditiile de vanzare a produselor din magazinul on-line www.demiart.ro inregistrat la Registrul Comertului cu nr. J26/731/1998 si CUI RO11113498 proprietatea SC DEMIART SRL, societate comerciala legal infiintata conform legilor romane, cu datele:

SC DEMIART SRL
J26/731/1998
CUI RO11113498
Tel: 0740 / 834195 sau 0744 / 500754
E-mail: office@demiart.ro

Folosirea acestui site, respectiv inregistrarea unei comenzi, implica acceptarea de catre tine a prezentilor termeni şi conditii. Pentru folosirea in cele mai bune conditii a site-ului, iti recomandam citirea cu atentie a tuturor termenilor si conditiilor. Ne rezervam dreptul de a face modificari ale acestor prevederi fara nicio notificare prealabila.

Prin detinerea unui cont pe site-ul nostru, respectiv navigarea pe www.demiart.ro inseamna ca esti de acord si accepti ca, fara nicio notificare prealabila sa putem sterge sau adauga orice informatie pe site sau intrerupe orice activitate pe site.

 

 

Produsele:

Produsele comercializate de www.demiart.ro in momentul livrarii, factura fiscala este transmisa in format electronic la adresa de email furnizata de catre client la depunerea unei comenzi, conform legislatiei in vigoare.

Acestea vor fi livrate in limita stocului disponibil, iar din acest motiv ne rezervam dreptul de a nu livra comenzile in cazul in care produsele dorite nu se mai regasesc în oferta prezentata de www.demiart.ro

Imaginile publicate pe site sunt cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imaginile prezentate (pot fi mici diferente privitoare la culoare, aspect). De asemenea nu oferim nicio garantie, in afara de cele prevazute de legislatia în vigoare, in ceea ce priveste informatia, corectitudinea descrierilor, actualizarea continutului, produsele de pe site precum şi potrivirea lor pentru un anumit scop.

Preturile produselor includ Taxa pe valoare adăugată (TVA) si nu includ taxele de livrare.

 

 

Drepturi de autor:

Imaginile, continutul, descrierile si denumirile sunt proprietatea firmei  SC DEMIART SRL

Reproducerea, vanzarea, descarcarea, modificarea sau preluarea lor in scop comercial este strict interzisa. Denumirea site-ului si insemnele grafice sunt proprietatea firmei SC DEMIART SRL si nu se pot folosi, prelua, modifica fara acordul scris al proprietarului (Legea nr. 8/1996 ).

Pentru a semnala incalcarea drepturilor de autor ne puteti contacta pe office@demiart.ro 

 

PRETURI

Preturile afisate pe www.demiart.ro  sunt exprimate in RON si includ TVA. Facturarea se face la preturile afisate in momentul inregistrarii comenzii, cu exceptia eventualelor greseli sau modificari ale TVA.

 

Pentru comenzile din strainatate dupa inregistrarea comenzii va transmitem pretul coletului la un acord comun va trimitem coletul in tara de destinatie.

 

Livrarea:

Livrarea se face în 24-48 de ore lucratoare prin curierat rapid. Inaintea finalizarii comenzii, te rugam sa alegi modalitatea de livrare dorita, iar taxa de transport se adauga automat la comanda ta (Momentan disponibil doar transport prin curierat rapid ).

In cazul in care optezi pentru ore sau zile preferentiale, te rugam sa le mentionezi la rubrica obsevatii inaintea finalizarii comenzii.  Respectarea cerintelor suplimentare se va face în functie de disponibilitatea şi programul serviciilor de curierat. Livrarea produselor se face in limita stocului disponibil. In cazul in care nu detinem produsul dorit pe stoc, ne rezervam dreptul de a nu onora comanda în cauza / de a intarzia comanda .

In cazul in care exista suspiciuni cu privire la ridicarea coletelor, din diverse motive, ne rezervam dreptul de a expedia comanda, doar cu plata in avans.

Taxa de curierat este:

Valoarea comenzii Curierat
comenzile pana la 800 Ron 35,00 Ron
comenzile peste 800 Ron Gratuit

FAN Courier

Lista cu reteaua GLS se gaseste https://gls-group.eu/RO/ro/urmarire-colet ;

Este necesar să înţelegeți câteva noțiuni referitoare la politica de transport a colaboratorilor noștri, exemplificând mai jos posibile situații:

 • Pentru comenzile plasate de LUNI până JOI până în orele 14:00, acestea vor fi procesate şi trimise în aceeaşi zi (în limita stocului), iar clientul le va primi in termen de 24-48 de ore, la adresa solicitată, în orice locaţie din ROMÂNIA.
 • Dacă comanda este plasată VINERI până în orele 14:00, aceasta va fi procesată in aceeasi zi, urmând ca produsele să ajungă la client luni sau marti.
 • Dacă comanda este plasată în WEEK-END (vineri după ora 14:00 ), aceasta va fi procesată LUNI, urmând ca produsele să ajungă la client MARȚI.

In cazul in care coletul livrat nu este ridicat, ne rezervam dreptul de a expedia un alt colet, doar cu plata in avans.

Modalitati de plata:

Modalitatile prin care poti achita produsele noastre sunt: Ramburs – platesti agentului curier cand preiei coletul .

Poti plati pentru cumparaturile tale si prin card bancar (plata online) prin euPlatesc.

 

 

Returnarea produselor:

Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sau in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor” conf. O.U.G. 34/2014, pentru persoanele fizice ce achizitioneaza produse din siteuri, folosind tehnicile de comunicare la distanta aplicându-se definitiile cuprinse in O.U.G. 34/2014″.

Te rugam sa ne anunti in momentul in care doresti sa efectuezi un retur, iar produsul returnat trebuie sa ajunga la sediul firmei Demiart SRL  in termen de maxim 14 zile calendaristice de la primirea coletului. De asemenea, te rugam sa ne comunici intentia de a-ti fi inlocuite produsele sau de a-ti primi banii inapoi. Mentionam ca produsele vor fi inlocuite in limita stocului disponibil. Produsele returnate vor fi acceptate doar daca contin eticheta intacta, si produsele nu prezinta semne ca ar fi fost folosit pentru altele de cel prevazut.

Dupa primirea produselor returnate si verificarea acestora, iti vom expedia schimbul de produse. Pentru re-expedierea prin curier se va percepe inca o taxa de transport.

Daca doresti returul banilor, acestia vor fi rambursati prin card bancar in termen de 7 de zile conform Ordonantei de urgenta 34/2014 privind regimul juridic al contractelor la distanta, prin virament bancar in contul clientului .

Iti vom rambursa integral contravaloarea produsului si costurile de livrare, cu excepţia costurilor suplimentare determinate de faptul ca ai ales alta modalitate de livrare decat cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi. Beneficiile obtinute in urma comenzii vor fi automat anulate, daca, in urma returului nu se mai indeplinesc conditiile de acordare a acestora.

De asemenea cheltuielile de re-expediere vor fi suportate de catre client.

conf.O.G. 34/2014 art 16 ’’ Personalizari unicat’’ isi rezerva dreptul de a nu accepta returnarea produselor care;

 • In cazul unei comanda unicata,  idee dupa cerintele clientului ca  forma  si grosime  , ajuns prin comun acord prin contract , returul nu va fii acceptat prin natura lor .
 • care se pot degrada sau deteriora rapid, cum ar fii produsele fragile .
 • produsele sunt confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar.
 • nu pot fii returnate ’’ Comenzi speciale ’’

 

 

 

Garantia produselor:

Acordarea garantiei legale a produselor comercializate de firma DEMIART este in conformitate cu prevederile OG nr 21/1992 privind Protectia Consumatorilor, Legea 296/2004 privind codul consumului ,cu modificarile ulterioare, si legea nr 449/2003, respectiv 30 de zile calendaristice.

Va rugam sa respectati instructiunile de folosire. In cazul nerespectarii instructiunilor de folosire, se pierde dreptul de garantie. De asemenea, va rugam sa pastrati factura pentru a putea dovedi achizitionarea articolului in cauza de pe  www.demiart.ro

Produsul beneficiază de garanţie pe o perioadă de 12 luni de la data facturări produsului, în condiţiile respectării integrale a instrucţiunilor de utilizare. Pe perioada garanţiei, cumpărătorul are dreptul în mod gratuit la repararea, restaurarea  produsului. 

Prezentul produs este sculptat din lemn masiv stratificat  care necesită o manipulare atentă pentru a evita şocurile, apa, umezeala, orice lichid, expunerea la radiaţii solare sau surse de căldură şi temperaturi extrem variabile. Produsul se curaţă doar cu o cârpă sau perie uscată, fără folosirea produselor chimice.  

 

Pentru a beneficia de garanţie, cumpărătorul are următoarele obligaţii:  

– Să respecte condiţiile enumerate mai sus şi să folosească produsul conform instrucţiunilor de utilizare; 

– Să păstreze produsul în bune condiţii; 

– Să păstreze cu grijă prezentul certificat de garanţie .

Nerespectarea obligaţiilor de mai sus atrage pierderea garanţiei produsului.  

Garantia devine nula in urmatoarele situatii:

 • produsele sunt deteriorate din cauza unei exploatari necorespunzatoare, abuzive, sau intretinerii improprii.
 • daca un produs este folosit in alte scopuri decat cel pentru care a fost proiectat si este adus la reparat in garantie se va examina starea lui, se va identifica motivul defectarii si va vom raspunde.
 • daca s-au executat interventii asupra produsului de catre o persoana neautorizat.
 • produsul prezinta daune provocate de intemperii, incendii, tensiuni electrice accidentale.
 • garantia nu se acorda produsului deteriorat in urma unei lovituri daca se demonstreaza ca problema aparuta nu se datoreaza unor defecte de fabricatie sau de material va vom informa asupra costurilor reparatiei.
 • clientul va suporta costurile oricarei solicitati nefondate.

Ordinul ANPC nr. 433/2009 privind unele masuri de informare a consumatorilor:

Pentru ca e dreptul tau sa iti spui parerea referitoare la bunurile si serviciile pe care le comercializam, ai posibilitatea de a suna la Protectia consumatorului,  telefon TEL INFO – CONSUMATOR: 0800 080 999, linie telefonica cu apelare gratuita. De asemenea, poţi face sesizari cu privire la serviciile si produsele pe care ti le oferim, online pe  www.demiart.ro, prin scrisoare la adresa: 547565- Santana de Mures, str. viilor , nr 454 telefonic: 0744-500754, prin e-mail: office@demiart.ro. Program de funcționare al instituției: luni – joi: 08:00 – 16:30 / vineri: 08:00 – 16:00

 

 

Date cu caracter personal:

La data de 28 decembrie 2015 a intrat în vigoare Decizia nr. 200/2015 privind stabilirea cazurilor de prelucrare a datelor cu caracter personal pentru care nu este necesară notificarea, precum şi pentru modificarea şi abrogarea unor deciziiemisă de preşedintele Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal şi publicată în Monitorul Oficial nr. 969 din 28 decembrie 2015.

Această decizie a fost emisă în temeiul prevederilor art. 22 alin. (9) din Legea nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, cu modificările şi completările ulterioare, conform cărora autoritatea de supraveghere poate stabili şi cazuri în care notificarea nu este necesară.

Având în vedere necesitatea asigurării unei protecţii eficiente a drepturilor persoanelor ale căror date cu caracter personal sunt supuse prelucrării, în special în cazul anumitor operaţiuni de prelucrare care prezintă riscuri pentru drepturile şi libertăţile persoanelor fizice, prin această reglementare Autoritatea de supraveghere a stabilit situaţiile în care se menţine în sarcina operatorilor obligaţia de notificare raportat la natura datelor prelucrate, scopul prelucrării, la categoriile de persoane vizate sau la mecanismele utilizate pentru prelucrarea datelor.