02 sep 2013

Beatificarea Fericitului Vladimir Ghika – statuia sculptată de DemiArt

0 Comentarii

Vladimir Ghika, născut pe 25 decembrie 1873, a fost un diplomat și eseist, și a devenit preot după convertirea de la Ortodoxie românească la romano-catolicism. Ghika a fost licențiat în filozofie și apoi a doctorat în teologie. El și-a dedicat viata acțiunilor de caritate, și a fondat prima lucrare de caritate catolică din România prin deschiderea primei clinici și servicii de ambulanță gratuite în Bucuresti.

După ce a fost arestat de regimul comunist, Vladimir Ghika a petrecut doi ani în închisoare, fiind torturat și bătut în mod constant – din păcate, pe 16 mai 1954 a murit în închisoare din cauza leziunilor provocate de maltratări.

Arhiepiscopia din București a propus beatificarea Monseniorului Vladimir Ghika, iar în 27 martie 2013 Papa Francisc l-a declarat pe Ghika un martir. Beatificarea în sine a avut loc în 31 august 2013, în București.

DemiArt avut onoarea de a crea statuia lui Mons. Vladimir Ghika, iar mai jos puteți vedea modul în care Demeter József a adus la viață o capodoperă prin sculptatul în lemn.

Istoricul în poze al sculptării statuii Mons. Vladimir Ghika:

[sus]