24 iun 2013

Trenul de pelerinaj Madonna Neagră pornește la drum azi

0 Comentarii

Trenul de pelerinaj Madonna Neagră pornește la drum azi, la o călătorie de patru zile între 24 și 28 iunie 2013. Vom vizita Czestochowa, Cracovia și Bazilica Milostivirii Divine. Copia statuii Mariei de la Șumuleu Ciuc va fi trimis în Czestochowa cu acest tren de pelerinaj în data de 24 iunie, luni, după liturghia ce va fi ținută de la ora 17.00 în Bazilica Sf. Ștefan. Suntem încântați că putem participa și noi la această călătorie specială!

Lideri spirituali: episcopii Dr. Beer Miklós, Katona István și Tamás József, lider paulin Bátor Botond.
Protectorul principal: Dr. Kövér László, președintele Adunării Naționale a Ungariei;
Protectori: secretarul de stat Dr. Völner Pál, ambasadorul Poloniei la Budapesta, Roman Kowalski, și Dr. Gyurcsík Iván ambasadorul Ungariei la Varșovia.

Traseul: Vác, Párkány/Sturovo , Érsekújvár/Nové Zámky, Galánta, Zsolna/Zilina, Zwardon/granița, Katowice, Czestochowa.
În timpul călătoriei vor fi ținute programe spirituale, rugăciunile publice și cântări, și vor fi prezentate obiectivele turistice.

Iată câteva dintre evenimentele cele mai importante din programul pelerinajului:

Luni, 24 Iunie
În Bazilica Sf. Ștefan, după amiaza de la ora 17.00 episcolpul Székely János împreună cu preoții prezenți va ține o liturghie. După acesta va porni la drum trenul de pelerinaj, ca să ducă la Czestochowa copia statuii Sf. Maria de la Șumuleu Ciuc.

Marți, 25 Iunie
Ajungem în Czestochowa. Mănăstirea paulina Jasna Gora, Czestochowa – deplasarea pe jos până la sanctuar. Intrarea în capelă, unde începând cu ora 14.00 episcopul Beer Miklós împreună cu preoții va ține o liturghie specială.

Miercuri, 26 Iunie
Episcopul Tamás József și clerul vor ține o liturghie festivă dimineața de la ora 11:00 în capelă. În cadrul acesteia va avea loc dăruirea copiei statuii Sf. Maria de la Șumuleu Ciuc.

Joi, 27 Iunie
Episcopul Katona István și clerul vor ține o slujbă sfântă dimineața de la ora 9.00 în Bazilica Milostivirii Divine din Cracovia, sărbătorind regele Szent László.

[sus]