09 mai 2013

Târgul Meșterilor în Șumuleu Ciuc

0 Comentarii

În data de 18 și 19 mai, de Rusalii, va fi organizat Târgul Meșterilor în Șumuleu Ciuc, vizavi de clădirea Fundației Sf. Francisc. Îi așteptăm cu drag pe cei interesați la cortul DemiArt pentru a vedea cele mai noi modele sculptate din lemn, precum și statuia Fecioara Maria din Şumuleu Ciuc sculptată manual din lemn de tei (ca și originalul), de către sculptorul Demeter József.

Pelerinajul de la Șumuleu Ciuc are loc in fiecare an la Rusalii, când sute de mii de participanți vin la acest loc de pelerinaj catolic din inima Transilvaniei. În ceea ce privește nașterea acestei tradiții, potrivit legendei catolicii din Transilvania în 1567 în sâmbăta Rusaliilor s-au rugat pentru ajutor la Maica Domnului, Maria Babba, pentru a-l învinge pe principele Ioan Sigismund al Transilvaniei, care a vrut să-i forțeze pe localnici să se convertească la religia unitariană. Pentru comemorarea victoriei, de atunci are loc în fiecare an de Rusalii pelerinajul de la Șumuleu Ciuc.

Cei care vin la acest pelerinaj pot parcurge drumul alături de procesiunea de la Lupeni, și pot asculta în aer liber o liturghie specială, iar apoi au ocazia să viziteze statuia votivă a Fecioarei Maria în biserică.

050IMG_1409

[sus]