24 jún 2013

Ma indul útjára a Fekete Madonna Zarándokvonat

0 Hozzászólás

Ma indul útjára a Fekete Madonna Zarándokvonat, egy négy napos utazásra 2013 június 24 és 28 között. Meglátogatásra kerül Częstochowa, Krakkó és az Isteni Irgalmasság Bazilika. A csíksomlyói Mária kegyszobor másolatát Június 24-én, hétfőn délután öt órakor a Szent István-bazilikában megtartandó püspöki szentmise után a zarándokvonattal viszik Czestochowába. Nagy öröm számunkra, hogy résztvehetünk ezen a nagyszerű utazáson!

Lelki vezetők: Dr. Beer Miklós, Katona István és Tamás József püspökök, Bátor Botond pálos t.főnök.
Fővédnök: Dr. Kövér László a Magyar Országgyűlés elnöke;
Védnökök: Dr. Völner Pál államtitkár, Roman Kowalski budapesti lengyel nagykövet, Dr. Gyurcsík Iván varsói magyar nagykövet

Útvonal: Vác, Párkány/Sturovo , Érsekújvár/Nové Zámky, Galánta, Zsolna/Zilina, Zwardon/határ, Katowice, Czestochowa.
Utazás közben lelki programok, közös imák és éneklések is lesznek, valamint sor kerül a látnivalók ismertetésére is.

Íme a zarándoklat néhány kiemelkedőbb mozzanata a programtervből:

Június 24, hétfő
A Szent István Bazilikában délután 17.00 órai kezdettel Székely János püspök a jelenlévő papsággal szentmiseáldozatot mutat be. Ezt követően indul útnak a zarándokvonat, hogy a csíksomlyói Mária kegyszobor másolatát eljuttassa Czestochowába.

Június 25, kedd
Megérkezés Czestochowába. CZESTOCHOWA, JASNA GÓRA / FÉNYES-HEGY szentélye és a pálosok kolostora: közös felvonulás gyalog a Kegyhelyre. Ünnepélyes bevonulás a Kegykápolnába. 14.00 órai kezdettel Beer Miklós püspök a papsággal mutatja be az ünnepélyes szentmise áldozatot.

Június 26, szerda
Tamás József püspök atya és a papság ünnepi szentmisét mutat be a Kegykápolnában, délelőtt 11.00 órai kezdettel. Ennek keretében kerül sor a csíksomlyói kegyszobor másolatának átadására.

Június 27, csütörtök
Katona István püspök és a velünk lévő papság mutatja be a szentmisét, reggel 9.00 órai kezdettel, Szent László királyunk ünnepén, a krakkói Isteni Irgalmasság Bazilikában.

[fel]